2011. november 29., kedd

Csak úgy




A kép beszúrása nem biztos, hogy jó lett, a lényeg, hogy az egér az internetszolgáltató és az emberkét (aki én vagyok!) huzigálja az egérpadon.
Miért tettem fel ezt a két képet? Az internettel kapcsolatos ugye érthető. Egy hete megy a huzavona az IPTV és vele együtt az internet javítása körül. Mikor már azt hiszem, hogy megjavult, akkor kb. 2 óra múlva megint leáll. Ilyenkor elolvasom az e-mail-eket, amelyben írják, hogy javítják, kapom az sms-eket , hívnak telefonon, több szerelő járt már a lakásban, a házban , állítólag az utcában, de véglegesen nem tudják megjavítani. Elég bosszantó, ha az ember hozzászokott valamihez és utána le kell róla mondani. Általában naponta megnézem a leveleimet és a többségét rögtön megválaszolom, ha csak annyit is, hogy még körülnézek, de írok valamit. Most nem tudok írni így azt gondolják, hogy rendetlen vagyok. Igaz, ha sürgős, akkor telefonon (mobil) elérnek, de van amit csak interneten tudok megválaszolni. Hiába megyek be olyan helyre, ahol van internet, ha előre elkészített valamit akarok elküldeni (pl. egy hosszú listát) azt nem tudom, mivel nem vihetek be semmit.
Szeretem Poirot filmjeit, amikor szinte alig valami technikai segédeszközzel csak a „szürke állományával” oldja meg a kérdéseket. Ugyanakkor a New-Yorki Helyszínelőknek annyi segédeszköz áll rendelkezésére, meg tudják állapítani, hogy a mobil alapján hol található, a táblagép mindent megmutat. Mégis, ha nincs Taylor nyomozó esze, akkor nem tudják megoldani a problémát. Na akkor mégiscsak kell a tudás, a kütyük nélkül nem tudjuk megoldani amit akarunk? Nem mondom ezt hiszen pl. a mobiltelefon és az internet igencsak nagy segítség a mai életben. De azért a józan észt semmi se pótolhatja!
Kicsit zavaró, hogy amikor már azt hiszem, hogy megjavult, akkor megint elromlik és telefon, próba stb. Szóval elég rossz ez igy.
A táska pedig a kórházba kellett, ahová egy napra, pontosabban egy éjszakára mentem alvásvizsgálatra. Szóval egy éjszakára a táska nagy. A fürdőköpenyt nem is vittem magammal. Hát azokkal a kütyükkel nem a legjobban aludtam, amit meg is állapítottak. Még kell menni, egy másik szerkentyűt kapok, és ha beválik, akkor megkapom (azaz a felét kifizetem) és azzal kell aludni. Ez viszont egy fejlődés, régen nem volt ilyen. Az alvásom alatt kifárad a szívem és nappal fáradt vagyok. A szerkentyűvel oxigént kapok és jól alszom, a szívem nem károsodik és nappal erősebb leszek. Na én az ilyen fejlesztéseket jobban szeretem. Ez az ember egészségét óvja és nem a gyorsuló életet hajszolja. Vagy lehet, hogy a gyorsuló élet az egészséget rontja, és ezért kell egy javító szerkentyű.

5 megjegyzés:

Monika írta...

Drága Komórka!
A gyorsuló élet bizony az egészséget rontja...,ahogy írtad.
Köszönöm a soraidat nálam és kívánom,hogy aludj jól!
Én is azért voltam hálás néhány napja,hogy VAN orvos,aki be tudja adni az injekciót,amitől jobban lettem.Mert mi lenne,ha nem lenne? És milyen jó,hogy lesz ilyen kütyüd,amivel kapsz oxigént...
Puszillak!

lomaquilt írta...

Kivánok neked is jó egészséget, aminél fontosabb nincs!

dixike12 írta...

Nálatok mi az az IPTV miért nem vagy a t-hom-nál nekem soha nem volt és nincs problémám /ezidáig jelenleg persze/Jobbulást a " kütyüvel", talán tényleg jo lesz "javulj" meg!!!

lomaquilt írta...

A T-Com-nál vagyunk és az IpTv azt jelenti, hogy a telefonvonalon keresztül jön a Tv és vele a wifi ami az internetet adja. Az Istenhegyi úton üvegkábelen megy és az nagyon jó, nálunk nincsen és ezért most egy ujabb kábelt kapunk. Különben éjfél körül kb, egy órára van Tv és internet.

Ulla's Quilt World írta...

Hi! Greetings from Finland! Your quilts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! www.quiltworld2.blogspot.com
Yours, Ulla