2011. november 4., péntek

Határtalanul

Ma kint voltunk a József Attila Müvelődési Központban. Mivel most egészségileg nem vagyok annyira jól igy csak itthon készültem fel, a quiltek felakasztásában nem veszek részt. Bizonyos anyagokat vittünk ki kocsival. Aki még olvassa a blogomat azoknak szeretnék tanácsot adni a kijutáshoz.
Holnap azaz november 5-én szombaton munkanap lesz, tehát aki a 105-ös busszal megy az ne lepödjön meg, ha az Andrássy uton a busz lassan meg. Vasárnap már nincs az a nagy forgalom. Viszont javasolni tudom mindenkinek a Metrót az Újpesti irányba a Gyöngyösi útig. Ott ha kijösz a metróból, magad előtt látod a Duna Plazát és a Váci utón ott áll a 105-ös busz amivel két megállót kell menni a József A. térig. Ott jobbra fordulsz és ott van a JMK.
Ha kocsival mész, akkor a Váci úton kell menni, figyeljed,hogy balra ha meglátod a Duna Plazát akkor rögtön a jobb szélső sávba menjél és a nagy épületek mellett bekanyarodsz jobbra a Babér utcába. Elmész a templom előtt és akkor vár a behajtani tilos tábla, ezért balra fordulsz az első kicsit forgalmasabb utcáig (Gyöngyösi utca)ahol jobbra fordulva egyenesen vezetsz, közben a busz megállókat figyeled, a második megálló után jobbra fordulsz és a célnál vagy. Parkolni nem könnyű, de lehet és ingyenes! Ez Pesten nem is annyira gyakori!
Ha valaki régen volt Bp-en és szeretné egyben azt is megnézni, mi ami szép, akkor javasolnám, hogy pl. a Déli Pu.tól menjen el a Széll Kálmán (volt Moszkva tér)térig és üljön fel a 4-es vagy 6-os villamosra és menjen el az Eiffel térig (volt Nyugati tér, volt Marx tér, amúgy Nyugati pu.)igy átmegy a Margit hidon, ami szerintem hamarosan Budapest legujabb nevezetessége lesz, olyan szépen felújitják. Ha a két parton lévő épületeket nézed (Parlament, Vár, Mátyás templom, Gellért hegy) akkor büszke leszel fővárosunkra! Én legalábbis mindig igy vagyok vele. Azt hiszem nem baj, hogy ezzel dicsekszem!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Tudtam,hogy még Téged el kell olvassalak ma este..) Köszönöm a tanácsokat!!!!!Én nem készültem felmenni, de két barátnőm rábeszélt.Ezek szerint találkozunk,remélem.
Sajnálom,hogy nem vagy jól!!!!!!:(

Julcsi írta...

Épp most nézegettem, hogyan juthatnék ki. Köszönöm az útbaigazítást!