2010. február 21., vasárnap

Foltoskodás-folytatás


A táska megtervezéséhez (papiron megvan a terv!) elöször számba kellett vennem, hogy mit kell beletennem a táskámba. A képen látható a bőr irattartó, ami egy örökségből került hozzám. Nagyon jó, csak nincs bősége, tehát többször kellett megvarrni az oldalát. Ez sajnos nem tett jót a varrógépemnek. Na akkor mondom ilyet kell varrni, de férjen bele a csekk és recept. Erre készült a kunyhó mintás anyag. Egy nem ragasztós vliesre vartam a hat db. kuynhót kézzel. Nagyon szép lett, de mikor összehajtottam, akkor rájöttem, hogy bozony ez egy kis táska méret. Igy ez félretéve, hogy mi lesz belőle, az még a jövő zenéje.
Most nézzük a jelent. Tavaly Tihanyban tanultak egy irattartót. Mondom ez kell nekem. Láttam egy megvarrt példányt, nagyon tetszett. A csoportunkban az első foglalkozáson aztán megvarrtuk ezt az irattartót. Érdekes, hogy milyen sok változat készült aztán otthon belőle. Az itt látható példány az én változatom.

Ez a prototipus előtti változat. Miért? Mert nekem egy kicsit magasabb és hosszában kisebb kell. Úgy döntöttem, hogy a csekkek, levelek, receptek nylon boritóját igy hagyom, nem gognak összegyűrődni, a többi átkerül az irattartóba. Két oldalra oldalbővitőt készitettem, ez segit abban, hogy ha megtömöm, ne dudorodjék ki annyira. Na ennek a bevarrása nem sikerült szépre, ezt még gyakorolni kell. Van egy olyan változat, hogy középen van egy zseb zippel. Ennek az irattartónak az egyik oldalában van a zipp igen szellemesen bevarrva.
Most jöhet a pénztárca, kártyatartó és a táska megvarrása.

5 megjegyzés:

Jutus írta...

Nagyon jó lett,igazán ügyes vagy!!!

bemka írta...

Nagyon szépen, pontosan dolgozol.Tetszenek a munkáid, gratulálok!

lomaquilt írta...

Kösz a dicséretet, de ez a példány sajnos nem a legjobb példa erre! De a kisérletezés folyamata ami nekem tetszik!

Lonci (Győr) írta...

Jó lett:-)))Tényleg jöhet a többi is!!!!

Méhike Szfehérváron lesz, megosztottuk egymás között:-)))

dixike12 írta...

Bár én láttam élőben de azért itt is megjegyzem, hogy nagyon nagyon jól néz ki és nagyon praktikus, és nagyon ügyes vagy, meg nagyon TÜRELMES ezt az előbbi bejegyzésekre irtam,. Én már régen borogattam volna azt a bizonyos asztalt, de ez nem jó megoldás tudom.