2010. február 28., vasárnap

Csak úgy


Még nincs március, de holnap már beköszönt a tavasz. A bolgároknál van egy szokás, március 1-én a nőknek egy kis kitűzőt ajándékoznak ami fehér és piros fonalból, vagy szalagból áll, mert a március 1 a tavasz kezdete. Ezenkívül nem biztos, hogy holnap tudok blogot írni.
Tegnap egy jó hangulatú találkozón vettem részt Székesfehérváron. Az internetes topic, ahová a kezdetek óta járok, 10 éves lett és a topic indító Maple (én el sem tudom őt képzelni Évának) szervezett egy kiállítást, kis konferenciát, technikák bemutatóit és természetesen egymással való találkozást és sok sok beszélgetést. Jól éreztem magam, jó érzés volt ott lenni. Kicsit sajnos túlértékeltem az erőmet. Előszór is, megígértem többeknek, hogy a tagsági lapjait elviszem. Nem volt jó ötlet. Itthon szétválogatni, listát készíteni. Az egyik város lapjait itthon hagytam, egy másikért pedig nem jött senki. Mivel városokra csoportosítottam, a kiválogatás is lassú volt (az nevek szerint abc-ben volt) de kiderült, hogy volt aki csoportra kérte, és többen nem abból a városból voltak. Ezzel sok időm elment, mindenről lemaradtam. Másik pedig -igaz ez nem az én hibám - a busz az állomásról kb. félóránként járt. Így éppen a megnyitásra értünk. Visszafelé még hosszabb volt, igy kimaradt két vonat. De ami jött, igen jó volt és egy órát aludtam. Kipihentem magam.
A jövőben a tagsági kártyákat 200 db. után fogom postázni. Jó az idén ezt nem is tudtam volna megtenni, nem saját hibámból. Ilyen plusz feladatot nem vállalok be, hiszen a találkozó célja a beszélgetések és egymással való ismerkedés volt. Bemutatót tartottam a nyakláncokból, ami szerintem sikeres volt. Sajnos én nem tudtam megnézni a többieket, pedig nagyon érdekelt volna.
Nagyon érdekesek voltak az előadások is. Jó néha ilyeneket meghallgatni, hiszen ezeket a dolgokat nehezen találjuk meg könyvekben, újságokban. Sajnos a technikai berendezés és a világítás egy kicsit nem úgy működött mint szerettük volna, de mi mindent odaképzeltünk. Nekem a cimkés előadás igen érdekesnek tünt. Ilyen összefoglalóan régen hallottam erről a témáról. A szinekről és az indigó festésről már hallottam korábban előadást, de igy is érdekesek voltak. A cimkékről még nem. Sőt ujabban látom, hogy a táskákban és neszeszerekben a belső oldalon vannak cimkék. Igaz ezek nem minden esetben szövött anyagból készülnek. Biztos majd erre is lesz valamilyen tutorial, hogy kell késziteni. Addig is maradnak a kis lógós szalagok.
Remélem hamarosan nekiállhatok a varrásnak. Már körvonalazódnak bennem az ötletek. Persze először a csoport feladatot kell megcsinálnom. Ha kész leszek és bemutattam a csoportban, csak akkor tudom mutatni.
De addig is reménykedjünk, hogy jön a tavasz. A kertünkben nagyon szépek a hóvirágok. Ja és tegnap volt nagyobbik fiam és kis unokám névnapja. Tehát minden a legnagyobb rendben.

4 megjegyzés:

dixike12 írta...

Ahogy olvasom biztos nagyon jó volt a tali kár hogy nem tudtam menni. Miért mentél vonattal??? A pesti busz amire itt sasadi utnál is fel lehet szállni, ott áll meg egész közel a házhoz, és kényelmes.

Csilla írta...

Én meg azt hittem a piros-fehér zsinórós dolog tipikus román hagyomány, de ezek szerint nem...
Biztos szuper volt a tali. De rég is volt amikor én is elkezdtem böngészgetni az indexes fórumot, annó 2001-ben azt hiszem...

lomaquilt írta...

Kár, hogy nem kérdeztelek a busz miatt. A Népliget elijesztett. Majd legközelebb.

dixike12 írta...

Nem kell a Népligetbe menni!!!!ha a dunántulra mégy!!Én mindig a sasadi utnál szállok fel a 212 es ott áll meg az Alkotás utnál, és ott fel a 139-re le a sasadinál fel a Volánra. Látod mindig kérdezz engem!