2009. június 4., csütörtök

Csak úgy

Először is nagyon szépen köszönöm a gyógyulásra biztató szavakat, erőt merítettem belőlük és újra itt vagyok közöttetek. Sajnos egy csúnya felfázás megtetézve egy virusos influenzával nagyon levert a lábamról. Igen magas lázam volt -mivel ritkán lázasodom be- ez megijesztett. Végül az ágy és a gyógyszerek meggyógyitottak. Sajnos se olvasni, se ujságokat nézegetni nem volt kedvem, ami már komoly baj jele. De megmaradok! Közben orvosokhoz jártam, mert a beutalóim igy jöttek ki, gyógyulni alig volt időm. A tanulság ebből, hogy jobban kell magamra vigyázni és nem szabad lábon betegséget kihordani.
A festő tanfolyamra elmentem, mivel az unokatestvéremnek már régen megigértem és egy időpontot már változtattunk. Én nem voltam a legaktivabb, sokat ültem a kertben, festeni festettem, amik aztán dunsztolodtak kicsit többet mint kellett volna, de nem zavarta őket. Mivel még van egy kis festékem, hamarosan ujabb festésnek állok neki.
Ez volt az alapfestésem, ami padlizsánlila lett volna. Igy kék lett, de ami a legszebb-Dixike tanácsára- befestettem két pamutcérnát és egy tűző cérnát (á la Kondorosi út) amik nagyon szép tűrkiz szinűek lettek. A világosabbakat még átfestem, aztán lesznek amilyenek lesznek.

Ez "csak" narancssárgára lett festve, szerintem igen jó lett, habár itt a szine nem érvényesül.

Ez az én "parfém". Az alsó zöld a két felső közül az egyik narancs a másik élénk citrom. Kicsit barnás lett, de szerintem pont igy jó. Szóval a festésben nem kell előre eltervezni mit akarok, lesz majd amilyen lesz. Persze az én gyakorlatom nem az Ildié!
Viszont a kék horgolt teritőm a napon olyan foltos lett. Megszáradva, visszanyerte eredeti szinét és már ez is eredmény. Nem tudom mitől fakult ki (sötét helyen volt) de csűnya volt. Most olyan mint lánykorában! Ez is valami!

9 megjegyzés:

mmama írta...

Nagyon jókat festettél.
A cérnát nem gyengíti meg a festék ?

Kékbálna írta...

Örülök, hogy meggyógyultál. Pihengess még.

PAMIS Takarító Kft. írta...

Örülök, hogy jobban vagy!

Monika írta...

Éppen ma gondoltam rá,hogy írok neked mélt,hátha jobban vagy már...és itt vagy.:) Dejó!!!!!
Vigyázzál magadra!Puszi!

tuti írta...

Szia Marianna!
Örülök, hogy végre jobban vagy, csak ne vigéckedj, mert ez az influenza makacs és nehezen hagyja el végképp az embert. Csak szépen lassan ővatosan nehogy visszaess. Vitaminokkal,joghurttal kényeztesd még magad egy kicsit. Jók lettek a festések az meg nem nagy baj, ha másképp sikerülnek mint amire vártunk. Remélem hamarosan láthatunk belőkük valamilyen igazi "Komorkásat"
Szeretettel Éva

lomaquilt írta...

Nagyon aranyosak vagytok és köszönöm a szép szavakat, jó kivánságokat!

Abile írta...

Nagyon szépeket festettél! Jó, hogy újra itt vagy... vigyázz magadra! :o)

Mamis írta...

Vigyázz magadra és jó egészséget! Az anyagok amiket festettél pedig nagyon jók.

dixike12 írta...

Na hál Isten, hogy meggyógyultál!Jók ezek az anyagok, a cérnáid is jók ahogy hallom, vigyázz magadra!!