2009. június 12., péntek

Táska-tan

Eredetileg táskológiát akartam irni, de nem töröm kerékbe nyelvünket. Találtam egy nagyon szép táskát, vagy neszeszert itt és sok-sok képet az ilyen tipusú táskák használatáról, elsősorban az 50-es évekből.

Persze ez a táska Amy Butler anyagból van, de azért megfogta a fantáziámat. Mivel mostanában sok más elfoglaltságom van, nem csináltam még meg. De jövő hétre megszeretném csinálni. Viszont ha belekezdünk egy "projekt" kidolgozásába, elöször az elméletet tanulmányozzuk át. Na ebből jött az én táska-tan elméletem. Szemlélödésemet Budapesten a BKV járatain és üzleteiben, valamint utcáin végeztem. Szerintem ha más európai országban végeztem volna "tanulmányomat" hasonló következtetésre jutottam volna.
Mi van egy női táskában? Na erre szerintem az irók (férfi!) tudnának választ adni. Hogy milyen táskát hordunk, azt talán két nagy csoportra lehetne osztani. Autóval jár valaki rendszeresen, vagy nem. Ugyanis az autósok hajlamosak sokmindent vinni magukra. Tehát maradjunk az "utca emeberénél". Egyre nagyobb divat a hátizsák, ami kényelmes és sok minden belefér. Én valami miatt félek a hátizsáktól. Nem tudom elképzelni, hogy egy zsúfolt járműn valaki ne tudna észrevétlenül belenyúlni a hátizsákomba. Ha meg egy pántját akasztom a vállamra, akkor kényelmetlen, pl. pénztárnál ha fizetek. Általában a nők hordanak egy táskát a vállukon (divatbemutatón látni, hogy a maneken a kezében lóbálja a táskát) kezükben nylonzacskót, papirtáskát, valamilyen más táskát. Van egy olyan változat, hogy nagyobb táskát hordanak a vállukon és abban van minden. Ennek az a hibája, hogy minél nagyobb a táska, annál inkább megtömjük, aztán belebujunk, hogy keressük a pénztárcát, kulcsot stb. Szóval nincs ideális táska. Illetve van: amit éppen mi varrunk akár magunknak, akár másnak. Nekem van elképzelésem az ideális táskáról, de nem biztos, hogy másnak az izlésével egyezik.

3 megjegyzés:

Abile írta...

Ezek után nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen táskát varrsz magadnak! :o))

anyahajó írta...

Teljesen igaz, tökéletes táska nincs. Ha van, akkor az biztos másé, és egyedi darab, turkálóból beszerezve, nehogy esély legyen ugyanolyat venni.

tuti írta...

Kedves Marianne és ismeretlen ismerősók. Keresem azt a honlapot amelyiken megtalálható az az táska szabásminta ami 22 db négyzetből áll, kérlek benneteket, hogy aki tudja küldje el nekem 49.linda@gmail.com emil címre. Segítségeteket előre is köszönöm egy lelkes olvasótok Éva