2014. március 9., vasárnap

Bakancsosok - Közös Varrás

Tegnap, nőnap alkalmából a Bakancsosok szervezetek Közös Varrást. A Bakancsosok egy csoport, azaz baráti társaság, akik összejárnak és a kirándulások mellett kedvenc hobbijuknak a foltvarrásnak is szerelmesei. Mindenki ismeri őket, aki a foltos világban forgolódik, de ilyen bemutatkozásuk első volt. Szép időben megismertem az Árpád hid pesti hidfője közelében lévő lakótelep egy részét. Jellemző-mint minden ilyen jellegű épitkezésre, hogy a Karikás F. útra mutató nyil egyenesen vezetett volna, de az iskola, ahol a rendezvény volt, az jobbra volt.
Az első benyomásom a rendezvényről a barátságos fogadtatás és a jó szervezettség. Az iskola előcsarnokában rendezték be kiállitásukat, ami főleg a konyha körül forgott, ahogy a meghivó is jelezte. A kiállitás befogadható volt, ami azt jelenti, hogy sokáig fogok emlékezni az ott látottakra. A varrás a tornateremben lett elhelyezve, ahol természetesen nem fért el mindenki, de valahogy mégis elhelyezkedtek. Ez főleg két alkalommal történt, az első a bemutatkozásnál, a második a tombolánál. Itt volt a tombola asztal a sok-sok szépen kivitelezett tárgyakkal.
Az előtérből nyiló folyóson volt a büfé és három osztályteremben az árusok. A falakon itt is voltak képek. Nagyon szép volt a szivekből készitett magyar zászló.
Ezaz ötletes konyhai fali jegyzettömb a konyhai résznél volt. A kapott egységcsomagban egy hasonló pohár sablonja és anyag volt.
Nagyon ötletes volt a falon lévő "vendégkönyv" ahol felapplikált poharak voltak és az alatta lévő részt mindenki aláirhatta.
A másik igen ötletes dolog a bakancsosokon lévő kötény volt, amit férfiingből készitettek, rajta Mariska bakancsot ábrázoló mézeskalács figurája, az illető keresztnevének első betűje. Ezenkivül mindenki másként dekorálta a kötényt. Foltos munkához nem rossz ez a kötény. Sajnálom, hogy nem fényképeztem le, de könnyű megcsinálni, csak egy férfiing kell hozzá.
A tombolából ezeket néztem ki magamnak (nem mintha nem lenne elegendő táskám!). Hát persze hogy a tombolán nem ezeket nyertem, hanem ezeket.
Egy neszi, aminek a tűzését találtam érdekesnek és egy kis üveg "befőtt". Nagyon örültem mindkettőnek, hiszen olyasmiket kaptam, ami szükséges is és hasznos is. Belegondoltam, mi lett volna, ha azt nyerem amit kinéztem magamnak? Nincs a várt öröm és kíváncsiság, na mit kapok?
A sok kedves foltos társsal való találkozás és csevegés, a bemutatók nézegetése örömmel töltött el. Jólesett, hogy olyan társaságban vagyok, ahol jól érzem magam.
Persze az árusokat is megnéztem és a VGC-nél vásároltam (ha bemegyek az üzletbe nem biztos, hogy észreveszem) mágneszárat. Méghozzá kicsi méretűt. Éppen egy bármi-tartót (jól kitalálta valaki ezt a szót!) készítek, ahová pont az ilyen kisméretű mágneskapocs kell.
Margitka bővitette választékát az angol papirtechnika műanyag sablonjainál. Nagy néző sereg volt nála. Mivel én nagyon szeretem a kézzel varrást, most tanulmányoztam a készletet.
Ezek pedig a kész termékek.
Szóval egy szép és tartalmas nap volt, köszönet a bakancsos lányoknak. Jó volt Veletek!

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Loma!
Én is ott voltam szombaton, hasonlóan szép élmény volt nekem is - ez volt az első ilyen rendezvény, amin részt vettem. Képzeld én nyertem a kinézett barna táska egyik testvérét a sütiversenyen. Most azért írok, hogy nem fényképezted-e le azt a munkát, ami jobb hátsó falon függgött, mondjuk virágos mezőt ábrázolhatott és részeg ember blokkokból állhatott. Nagyon tetszett, de nem volt nálam gép (ebben még gyakorlatlan vagyok, nem gondoltam, hogy kellhet). Vagy nem tudod-e ki készítette.
Köszönöm a válaszodat:
Zsigó Andrea Sün

Trudi írta...

Szép és tartalmas nap lehetett, sajnos nem tudtam elmenni. Ilyenkor már nagyon szeretnék pesti lenni!

lomaquilt írta...

Kedves Andrea Sün!
Eddig nem tudtam válaszolni, mivel elromlott a gépem. Sajnos nem egészen értem, melyik képről irsz, de ajánlom a www.hunpatch.com oldalt, ott sok képet találsz.