2014. január 15., szerda

Foltoskodás

Elmúltak az ünnepek, elfogyott a beigli, a töltött káposzta, ideje a bloggal is foglalkozni. Gyakran megnézem a többi blogot, de érdkes pl. a Facebook-ról könnyebben kitudom nyitni, mint itt a helyén. Van amikor másodszori próbálkozásra azért sikerül. Na de nem is erről akarok irni, hanem a karácsonyi ajándékokról. 
Elöször is kötöttem, horgoltam 6 db. hullámos szélű sálat. Szerintem most igen sokan járnak ilyen sálakban. Megtanultam, hogy a fonalak készitéséből fakadóan más és más lehet a sál. Van amiből egész boa szerű lett, van amelyikből szőrmeszerű és van hullámos is. Hiába a fonalgyártók is fejlődnek. Azt találtam ki, hogy a sálat nem készen vett zacskóban, vagy becsomagolva, hanem karácsonyi anyagból varrt táskában (kisebb szatyorféle) adom át. 
Ez volt az egyik fajta kis táska, amit egy mintás anyagból vágtam és karácsonyi mintás anyaggal kereteztem. Ilyen anyaggal béleltem és készítettem a füleit.
Ezek a csomagok elvitelre készültek, mindegyikben sál és más apróságok.
Ez egy másik keretezéssel készített táska a "boa" tipusú sállal.
Ez viszont a "családi ezüst" ajándékozása. A három csomagban kés. villa, kanál van. Sajnos nem volt több anyagom, hogy a három csomagot egy neszesszerbe tegyem.
Itt a kanalakat mutatom be. Később a további 6-ot is bele lehet tenni, elég szélesek a rések. Gombbal záródik, amelynek külön varrtam zárórészt.
Ez egy szatyor eleje.
Ez meg a háta.
Erre azt mondanám, hogy egy Lidls szatyor új élete.
Biztos sokan emlékeznek, hogy egy időben lehetett kapni igen olcsón a Lidl-ben sima szatyrot. Egy párat én is vettem. A varrását nem tisztázták el, így első dolgom volt azt eltisztázni és sarkakat varrni. Egy hozzáillő anyagból megvarrtam a bélést is. Két "nőcis" képet körbe kereteztem és a szatyorra varrtam. Mivel a szatyor egyik fájó pontja a füle, azokat bevontam részben a bélés részben más anyaggal és díszöltéssel rávarrtam. A bélést is bevarrtam (csak simán a szatyor nyílásánál) és egy jópofa, erős hordható szatyor lett belőle. Varrhattam volna az aljára egy fület és a hátoldal közepére egy gombot, de azt elfelejtettem. Ez a szatyor erősebb mint amit szoktunk varrni, hogy a közepére egy csíkot készítettünk majd ebbe becsomagoltuk. Ennél a bélés miatt és a fülek erősítése miatt erősebb azaz tovább használható. Persze lehet mintás blokkot is varrni rá. Bélésnek pedig fel lehet használni azokat a pamut anyagokat, aminek nem találunk hasznosítást. Azaz mondhatjuk, hogy "anyagfaló".

1 megjegyzés:

Trudi írta...

Nagyon kreatív voltál! Biztos örültek a megajándékozottak. Ilyen lidl-es táskákat én is vettem, el is kellett tisztázni valóban. Ha tudtam volna, hogy nem lesz többet ilyen, még vettem volna. Jók a Lorelei lányok a táskákon!