2013. július 11., csütörtök

Csak úgy!

Nem arról akarok irni, hogy miért nem irok. Lenne erre is kifogásom, de van egypár -sajnos- igen elfogadható okom. Nagyon szeretnék irni, sok közlendőm van, de sokminden visszatart. Egyrészt azok a megjegyzések, hogy miért irnak egyesek a saját életükről stb. Ezen túlteszem magam. A fő ok inkább abban van, hogy a szememmel van baj. Semmi különös, de mégis. Kb. 3-4 éve mentem orvoshoz ujabb szemüveget feliratni. Nagyon rendes orvos volt és közölte, hogy glaukomám van (zöldhályog) és elküldött egy ujabb vizsgálatra.  Elmentem persze egy másik orvoshoz is, aki alátámasztotta a diagnózist. Kaptam szemcseppeket és rendszeresen kell járni kontrollra. Közben az orvosok is változtak, jelenleg egy nagyon szimpatikus és nagytudású orvoshoz járok. Talán a rendszeres vizsgálatok segitettek és a szemnyomás is csökkent. A betegségeknél a megelőzés a legfontosabb és ez nálam bevált. Sajnos a szürkehályog kifejlődését viszont nem oldotta meg, de annak a megfigyelésén segitett. Igy kb. fél éven belül kerülök mütétre az egyik szememmel. A számitógép nem probléma, ami probléma az a távolba nézés. Mindezt miért irtam le? Na nem azért, hogy bárki is sajnáljon, vagy elkezdje, mi közöm ehhez. Azért irtam, hogy felhivjam a figyelmét mindenkinek, hogy az egészsége az a legnagyobb kincs és vigyázzon rá. A legolcsóbb megoldás a megelőzés. Ehhez persze orvosokhoz kell járni, de jobb elöbb mint késöbb. Nem kell hipohondernek lenni, de saját magára mindenki csak maga tud vigyázni. Hosszabb irásokra nem mindig vállalkozom, a Facebook-on gyorsan végigfutok, lájkolok, megosztok és megyek a dolgomra. Azért varrok is, hál istennek rövidlátó vagyok igy közelre szemüveg nélkül ragyogóan látok. Távolra is, de nem az a ragyogó. Na ma ennyi!

2 megjegyzés:

Luca írta...

Remélem a műtét(ek) sikeresen megoldja a problémádat. Hogy őszinte legyek, nem értem, hogy miért zavar embekeket, ha saját dolgainkról írunk a saját blogunkon. Akinek nem tetszik ne olvassa és ne írjon megjegyzéseket hozzá... Ez tényleg nagyon egyszerű dolog.
Jó varrogatást, és vigyázz a szemeidre!

BORI írta...

Mindig szívesen olvasom soraidat. Irjál csak továbbra is. Aki úgy látja jónak az többet ír magáról, van aki kevesebbet. Ilyen időket élünk, nyíltak is vagyunk meg zárkózottak is egyszerre. Csak a rosszindulatú megjegyzések kerüljenek el. Vigyázz magadra!