2012. január 14., szombat

Játék

Elmúltak az ünnepek és elfogyott az összes beigli.
Mivel varrni nemigen van módom, csak olyan kötelezőkben mint abrosz szegés, nadrág felhajtás stb. főzni meg kell, igy a főzös blogok kerültek előtérbe.
Bori honlapján találtam ezt a játékot

Arra kiváncsi, ki milyen szakácskönyvet olvas ill. talál jónak. Sajnos a szkennerem nem jó igy a könyveimet nemigen tudom megmutatni. Elvileg az étkezőben lenne a helyük, de mivel nagyságban eltérnek, más helyeken is el kellett őket helyezni.
Én fő könyvnek a Horváth Ilonát tartom, már a második kötetem van mivel az első teljesen szétment. Igaz ennek is a háta lement, kénytelen leszek egy boritót csinálni. Másik "fő" szakácskönyvemnek tartom azt a füzetet, amiben gyüjtöm a kipróbált és újságokból kivágott, internetről kinyomtatott recepteket. Azt hiszem ez mindenkinek van. Az internet megjelenésével gondot okoz az ott talált receptek gyűjtése, szortirozása. Nincs mindig arra mód, hogy a laptopot a főzés előtt ott nyissam ki (Ipad-em nincs)Szóval ebben konzervativ vagyok. Aztán a szakácskönyvekben talált recepteket mindenki a maga szája ize szerint szokta változtatni.
Vannak más nyelvű szakácskönyveim is, de az azokban található recepteket én az adott országban szeretem kipróbálni. Van persze ami itthon is bevált és itthon is csinálom.
Amit még nagyon örzők, az Anyám kézzel irt receptes füzetei. Van egy két recept, amit én nem tudok úgy megcsinálni ahogy ő csinálta. De jó olvasgatni.

2 megjegyzés:

BORI írta...

Úgy látom, mindenkinek van egy féltve őrzött anyai, vagy nagyanyai kézzel írott receptes könyve.....és ez így jó, a hagyományokat menteni kell!

Kati írta...

Szia, köszönöm a könyvajánlót, igen én is úgy látom, hogy mindenkinek vannak féltve őrzött, kézzel írt kincsei, amelyekhez ragaszkodik. Köszönöm, hogy velem ünnepelsz, játszol:)
Még annyira kérlek meg, hogy nálam a Játék bejegyzésénél, egymegjegyzésbe írd be, hogy KÉsz, és a könyvajánló linkjét, hogy még véletlenül se felejtselek ki:)Köszi