2021. augusztus 8., vasárnap

Varrószoba

 Úgy döntöttem, hogy a varró és kézimunka dolgaim között csinálok rendet. Elvileg rend van, hiszen minden varrónő, kézimunkázók mindig mindent megtalál. Persze kívülről ez nem úgy néz ki. Szoba rendelkezésre áll? Igen is meg nem is. Van egy háromszobás lakásunk, amelyen négyen osztoztunk. Aztán a gyerekek kirepültek és maradtunk ketten. Azt gondolnánk, hogy bőven elférünk. Igen elférünk, de másként kellene mindent elosztani. Van egy szobánk, amit vendégszobának gondoltuk- anyósom mikor nálunk lakott itt élt- Aztán utána kezdett benne rendetlenség lenni. Varrószobát legjobb úgy kialakítani, ha építkezünk és kijelölünk egy szobát varrószobának. Minden ami a varrással, kézimunkával összefügg csak ebben a szobában lehet. 

Ez az amikor elkezdjük tervezni, hogy épülő házunkban milyen legyen a varrószoba.

Ez egy házilag is kivitelezhető varrógép asztal. Persze ez inkább kisebb helyre képzelhető el.
Ez egy szoba kialakitása előtt a zacskókban lévő dolgokkal a szekrénnyel. Ebből már jobban ki lehet indulni. 

Ez már egy világos és mindenre jó asztal, talán még elegendő is a varráshoz, talán a vasalő és a szabás helyét kellene kijelölni. 

Ez egy beépített lodzsa varrószobának. Sokhelyen beépítik az erkélyt és erre pl. ez ideális. 
A mi általunk kialakított varrórészleg kicsit más. Adott egy nagy asztal, egyik oldalán a varrógéppel, vele szemben a vasaló kis IKEA vasalódeszkával. Az asztal nagyobb részén egy tervező vágó lap. Na ez az amit rendbe kellene tenni. Hol vannak az anyagok? Hát az asztal alatt 4 polcos dobozban. Miért nem mutatom be? Nem akarom. Majd ha rend lesz akkor készítek egy ilyen volt és ilyen lett képet. A dobozokban vannak az anyagok. A kilencvenes években még kevés anyagot lehetett kapni és amit akkor vettünk, mondhatnám inkább bélés anyagnak felel meg. Hogyan tettem a dobozokba? Készítettem egy kemény papír mintát amire kivasalva rátettem az anyagokat. Igy szépen befértek, nem foglaltak sok helyet. A dobozoknak négy fiókja van, kettő magas, kettő keskenyebb. A keskenyebbe kerültek a drágább kisebb méretű anyagok. Tehát ez adott plusz vannak a varráshoz szükséges kiegészítő anyagok, aki dobozokban az asztalon vannak. Vannak UFO-im. Ezek az elkezdett de be nem fejezett munkáim. Ezenkívül sok anyagdarabom van, amik különféle méretűek. Na ezek a kérdések foglalkoztatnak és valahogy a csoportokat akarom először kialakítani. Aztán jön a hely keresés. Ez lenne a bevezető, amit remélem hamarosan folytatok. Gondolom, ha írok róla, akkor az ötletek is gyorsabban jönnek. A selejtezésnél az játszik fő szerepet, hogy nem akarok mindent kidobni, hanem olyasvalakinek felajánlani, akinek ugyanúgy érték mint nekem. 


Nincsenek megjegyzések: