2012. október 28., vasárnap

Foltoskodás

Hosszú hallgatásom oka egy hosszabb utazás, amit kénytelen voltam egy kórházi pihenéssel kiegésziteni.. Jelenleg a a magyar egészségügy köreit járom, ami mindenki előtt ismeretes, az egyik orvostól kapsz egy papirt amit eliszel egy másikhoz és igy tovább.
Mielőtt az utazást terveztük, úgy gondoltam valami általam készitett apróságot viszek, mivel tudom, hogy annak jobban örülnek, mint egy nagyobb dolognak. El is készült ez a három fémzáras kis neszeszer
Elöször a londoni mintás készült, jó lett, a bevarrás szinte nem látszik, tehát erre a szabásmintára még kiszabtam hármat, a baglyosat (középen) a farmer anyagút (nagyon szép csipke disz készült hozzá) és egy harmadik centimétermintás. Miért nem kerültek mégis átadásra? Hát azért, mert minőségileg nem tetszettek! A baglyosnál kiderült, hogy a zár nagyobb és csúnya lett a bevarrás, nem beszélve a bezárásról. A farmernél az egyik oldal nem úgy sikerült ahogy szerettem volna. A harmadikat szétfejtettem. Tanulság, mikor kiszabom és összevarrom a darabokat, akkor hozzá kell igazitani a fémzárat, mivel  inkább ráncoljuk a szövetet minthogy kifeszitsük. Tehát addig amig rendesen nem javitom ki, addig nem ajándékozom el. Ha kész lesznek, akkor megint megmutatom. Az útibeszámolómat hamarosan elkezdem, megvannak  a fényképek.

2012. október 18., csütörtök

Csak úgy

Eredetileg egy többrészes beszámolót szerettem volna irni egy utazásról. Mivel a közel kéthetes utazásunk több mint egy hónaposra sikeredett - kéthetes kényszerű kórházi látogatás után - igy a beszámolóval is várni kell. A zárójelentésben az szerepel, hogy még nem vagyok munkaképes, ami igaz is, de már naponta pár órát sikerül valamit csinálni.
Most arról szeretnék irni, amit  a Határtalanul-on kellett volna. Azt a munkát, ami rám hárult, sikerült interneten elküldeni, más munkákban - sajnos - nem tudtam részt venni.
Mikor elmentem nyugdíjba, akkor úgy gondoltam, hogy a hobbymnak élek, ami a foltvarrás. Élveztem is és amikor 2009-ben az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek a Magyar Foltvarró Céh vezetőségi tagjának, elvállaltam. A tagnyilvántartás volt a feladatom és más hozzá kapcsolodó dolgok. Ez a feladat részben hasonlított a korábbi munkáimhoz, így szívesen vállaltam. Sok foltossal ismerkedtem meg, akár virtuálisan, akár telefonon, vagy személyesen. Mondhatom, hogy élveztem. Hogy miért nem vállaltam tovább? Családom úgy látta, hogy túlvállaltam magam és inkább családommal és magammal törödjek. Sajnos ez beigazolódott és úgy gondoltam át kell adnom a helyem a fiatalabb korosztálynak én pedig maradok egy egyszerű FOLTVARRÓ a legjobb értelemben.
Itt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek akivel kapcsolatba kerültem és éreztem a segitőkészségüket. Ami hibát elkövettem és erről tudomást szereztem, azt igyekeztem minden esetben kijavitani. Köszönet mindenkinek és szeretném, ha továbbra is csak ilyen sok segitőkész foltossal hozna össze a sors. A foltos barátság igen értékes és őrizzük meg.
Köszönet mindenkinek és találkozunk a Közös Varrásokon, ahol olyan jókat tudunk beszélgetni a varrásról és cserélhetünk ötleteket!